Review Kleurboek No. 3 door Djoeke Damsma

“Voor mij erg inspirerende kleurplaten die je out of the box laten denken en kleuren. Je gaat toch anders om met de technieken en in mijn geval potloden dan je gewend bent, dat heb ik ervaren als erg prettig.” 

Djoeke Damsma kleurde in Kleurboek No. 3 – Bloemen uit het Rijksmuseum Amsterdam en schreef er een review over.

“Wat ik erg leuk vind is dat de tekeningen genummerd zijn, de nummers corresponderen met de nummers in de inhoudsopgave. In deze opgave word beschreven van welk schilderij de bloem afkomstig is, welk jaar het schilderij geschilderd is en door wie.

Voor mij erg inspirerende kleurplaten die je ‘out of the box’ laten denken en kleuren. Je gaat toch anders om met de technieken en in mijn geval potloden dan je gewend bent, dat heb ik ervaren als erg prettig.

Mijn  kleurplaat is gekleurd met Koh-I-Noor polycolor, gedoezeld met geurloze terpentine van Talens en de doezelaar van Nelly Snellen.”

Review Djoeke Damsma - Kleurboek voor Volwassenen 3

Djoeke’s conclusie: “Dit is een kleurboek voor mensen die houden van bloemen kleuren. Het papier is erg fijn om mee te werken, omdat je veel technieken kunt gebruiken. Ik heb zelf het kleuren met potloden en geurloze terpentine gebruikt, maar zie ook vaak kleurplaten voor bij komen die zijn gemaakt met aquarel. Het boek is zowel in Nederlands als in het Engels  Gebonden in een ringband waardoor je geen last hebt met kleuren bij de naad van het boek.”

Kleurplaat naar het schilderij Twee tulpen van kunstenaar Jacob Marrel uit 1624-1681, ingekleurd door Djoeke Damsma.

Meer informatie over Djoeke, haar blog en de Koh-I-Noor fanpagina vind je hier:
Reviews, adds and more
Facebook.com/djoekesreviewaddsandmore
Facebook.com/pages/Koh-I-Noor