Wereld MS Dag 2015

Vandaag is het Wereld MS Dag. Mensen met MS kunnen veel baat hebben bij het kleuren zowel  ter ontspanning als ter braintraining.

In Nederland is Stichting MS Research de grootste organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar MS financiert. Sinds de oprichting in 1980 is het structureel financieren van onderzoek het hoofddoel van de Stichting, naast het geven van voorlichting en het bevorderen van optimale MS-zorg. Het kost €50.000 euro per jaar om één wetenschapper een jaar lang onderzoek naar MS te laten doen en in de afgelopen 35 jaar heeft Stichting MS Research in totaal meer dan 50 miljoen euro toegekend aan bijna 300 onderzoeksprojecten. Dankzij deze steun is het aantal onderzoekers dat zich met MS bezighoudt in de afgelopen jaren flink gegroeid. Uiteindelijk hoopt MS Research zichzelf op te kunnen opheffen, als over pakweg 20 à 25 jaar de puzzel van MS daadwerkelijk is opgelost.

Want, we weten nog niet wat MS veroorzaakt. Maar door de investering in wetenschappelijk onderzoek:
– is diagnose naar MS inderdaad verbeterd;
– is het verloop van de ziekte beter in kaart gebracht;
– zijn de behandeling en kwaliteit van zorg voor mensen met de ziekte MS daadwerkelijk sterk verbeterd.

Dit jaar bestaat Stichting MS Research 35 jaar. Op Wereld MS Dag, vandaag, woensdag 27 mei, vindt de start van dit jubileumjaar plaats in Corpus Oegstgeest. Je kunt het evenement hier live volgen.

Kleuren ter ontspanning op Wereld MS Dag 2015 - Kleurboekvoorvolwasenen.nl

MS Research Logo - Wereld MS Dag 2015 - Kleurboekvoorvolwassenen.nl