Skip to content

Het idee achter Kleurboeken voor Volwassenen

In 2009 kwam Greet Haasnoot op het idee een kleurboek voor volwassenen te maken nadat ze had ervaren hoe kleuren andere mensen kan helpen om te ontspannen.

OP ZOEK NAAR INSPIRERENDE PLEKKEN

“Elk kleurboek wordt gebaseerd op een voor mij inspirerende plek, dat kan een museum zijn, een stad of een land. Van tevoren bepaal ik dan een focus; wat wil ik vinden? Ik vind het heerlijk dicht op de huid van een stad, plek of land te zitten. Met mijn fototoestel en vooral met het papier en krijt dat ik bij me heb om afwrijfsels te maken van reliëfs verzamel ik het materiaal voor de kleurboeken.”

SAMENWERKEN MET MIJN DOCHTER

“Thuis bekijk ik het werk samen met mijn dochter Annelies. We geloven allebei in de ontspannende werking van kleuren, maar we willen van elk kleurboek wel een volwassen boek maken. We maken een selectie van het verzamelde werk en bepalen een betekenisvolle insteek. Op die manier proberen we elk kleurboek voor volwassenen een context te geven, waardoor het een verassing wordt; verleidend in vorm en informatief in inhoud.”

KLEUREN IS ONTSPANNEN

“De lijnen in de kleurboeken van mensen en tijden van vroeger verbinden ons met het nu. We hopen dan ook dat onze kleurboeken andere mensen inspireren, dat mensen ervan zullen genieten. Kleuren is ontspannen en door te ontspannen kun je genieten van het nu.”

We hopen dat er een kleurboek voor volwassenen bijzit dat je aanspreekt. Of een pakketje inkleurkaarten om in te kleuren en per post te versturen. Klik op de afbeelding voor meer informatie of op het plusje om het kleurboek voor volwassenen te bestellen.