Skip to content
Zeewier

Zeewier Kleurboek

Op deze pagina neem ik je mee door mijn inspiratie voor het Zeewier kleurboek.

In mijn maandelijkse nieuwsbrief deel ik nog meer tips en inspiratie. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan hier in. Het is zo geregeld.

Het verhaal achter het Zeewier Kleurboek


2020. We zouden met vriendinnen naar Schotland gaan, naar de plek van schrijfster en kunstenaar Miek Zwamborn op het eiland Mull. Ik had Miek’s boekje ‘Wieren’ gelezen en wilde graag een paar weken meebewegen met de wieren daar. Mogelijk als opmaat voor een nieuw kleurboek. Door covid viel het plan in het water.

Het Zeewierkleurboek kwam er wel. Ik ben geboren aan de kust, zwem dagelijks in zee, en kan vanuit m’n huis het aangespoelde wier soms ruiken. Miek Zwamborn leverde een smakelijk recept voor zeewier-scones voor het kleurboek.

Zeewierkleurboek
Zeewierkleurboek

Middenblad van watervast stonepaper

Het middenblad van het Zeewier kleurboek is van watervast Stonepaper en uitneembaar. Je zou het in zee kunnen leggen. Naast gewone kleurpotloden kun je het middenblad ook kleuren met aquarelpotloden, inkt, stiften of (aquarel)verf.

Meebewegen

‘Zeewier is de verzamelnaam voor plantachtige soorten die in zout of brak water leven. In talloze fascinerende vormen en kleurschakeringen deinen wieren mee op de stroom en bieden voedsel, bescherming en een broedplaats aan zeedieren. 

In de toekomst wordt zeewier mogelijk belangrijk voor onze eigen voedselvoorziening. Het kan worden verbouwd zonder gebruik van pesticiden, zoetwater en land. Zeewier is  rijk aan eiwitten, vitaminen, mineralen en omega-3 vetzuren en is daardoor geschikt als voedsel voor mensen met alle soorten geloven en overtuigingen. (bron: Platform DIS)  

Zin in meer zeewier-inspiratie? Luister naar de podcast serie Verstrengeld van Platform DIS en bekijk de boeken Wieren en Onderling van Miek Zwamborn.

greet-haasnoot-atelierzee-zeewier-11
KLEURKAARTEN No. 9 - Zeewier

Zeewier Kleurkaartenset

De Kleurkaarten zijn afgeleid van de Kleurboeken. Met een mooie kaart en een paar goeie kleurpotloden kun je een heerlijk ontspannen kleurmomentje maken. 

Kleurkaartenset: 14×14 cm., vier dubbele kaarten en enveloppen. Vermeld bij je bestelling welke set je wilt ontvangen. 

prijs: €7,50

Stempel van AtelierZee Kunst & Kleurboeken